Langweer wint 3e keer op rij

11-08-2022 LEMMER – In zijn eerste jaar als schipper wint Harmen Brouwer drie zeildagen op een rij en pakt hij zijn viere dagzege in totaal. Wederom was Langweer bij de start er goed bij en pakten ze gelijk de koppositie. Na anderhalf uur bleek Langweer verreweg de beste zeilers te zijn van vandaag, met meer dan 650 meter voorsprong op de nummer twee Leeuwarden, kwamen zij als eerst over de finish.

In de route die gezeild moest worden bleek een op-en-delbaan niet mogelijk dus werd er gekozen voor baan B, een zandloperglas vorm. Bij het ronden van de eerste boei lag Langweer nummer 1, gevolgd door Leeuwarden en de Súdwesthoek. De Lemsters moesten een aantal schepen voor laten gaan en ronde de boei op de zevende plek. Grou kwam bij de eerste boei in de problemen en ging als twaalfde de boei rond met een protest vlag tegen zich van Huizum.

Leeuwarden leek in eerste instantie in te lopen op Langweer maar die behield het de koppositie. Vanaf daar liep Langweer alleen maar verder uit. Leeuwarden hield stand op de tweede plek, maar voelde de bedreiging van Lemmer die na één ronde zeilen al op een verrassende derde plaats lag. Langweer imponeerde vandaag door alleen maar verder weg te zeilen van het wedstrijdveld.

Het veel gekomen publiek zag veel wisselingen plaatsvinden in het wedstrijdveld. Grou en Huzum kwamen knap vanuit de achterhoede naar voren en streden tot in de laatste ronde met Leeuwarden en Lemmer om plek twee. Lemmer wist positie drie te behouden achter nummer twee Lemmer. Joure werd na een slechte start vanaf plaats veertien nog knap zesde.